ventilatie installeren

Ventilatie

Installatie en herstelling ventilatiesystemen

Bent u op zoek naar een expert in ventilatie? Dan kunt u rekenen op de kennis en expertise van Billy Lowie. Voor een feilloze installatie, onderhoud en herstellingen.

Ventilatie tegen ongemakken

Dagelijks wordt de lucht in huis vervuild. Gewoon door te leven. U ademt, zweet, kookt, slaapt en heeft de verwarming aanstaan, allerlei zaken die invloed hebben op de luchtvochtigheid en de kwaliteit van de lucht in uw woning.

Zeker nu woningen steeds beter geïsoleerd worden, neemt u met ventilatie veel ongemakken weg zoals vocht, muffe lucht en bacteriën. Wij installeren hoge kwaliteit ventilatiesystemen geschikt voor uw woonsituatie of bedrijf.

Ventilatie in woningen

Ventilatie is onmisbaar voor een gezond leefklimaat in uw woning. Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde lucht en voert de vervuilde lucht af. Bovendien is ventilatie noodzakelijk in goed geïsoleerde woningen, om vochtproblemen te vermijden.

De installatie van een ventilatiesysteem is dan ook verplicht bij nieuwbouwwoningen. Ook in een bestaande woning biedt een ventilatiesysteem tal van voordelen.

Bovendien kan een te hoge concentratie van CO2 concentratiestoornissen, hoofdpijn en slaperigheid veroorzaken. Ergernissen die u vast wil vermijden.

Ventilatie in bedrijven

Een goed ventilatiesysteem is noodzakelijk voor elk bedrijf en de gezondheid van zijn werknemers. De verplichting van overheidswege om ventilatie in kantoren en private gebouwen te installeren is terecht.

Een goede ventilatie staat garant voor gezonde en zuurstofrijke lucht waarin u zich optimaal kan voelen. Daarom is het belangrijk dat u kunt rekenen op een vakman voor een feilloze installatie.

Soorten ventilatiesystemen

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen.

Ventilatiesysteem A: Om te beginnen kunt u kiezen voor natuurlijke ventilatie met ventilatiesysteem A. Bij dit ventilatiesysteem gebeuren zowel de luchtaanvoer als de luchtafvoer natuurlijk. Zo gebeurt de toevoer van verse lucht via ventilatieroosters, die bijvoorbeeld geplaatst worden in de ramen van uw woning.

Ventilatiesysteem B: Bij het ventilatiesysteem B wordt verse lucht met behulp van ventilatoren in de woning gepompt langs aanvoeropeningen in leefruimten, slaapkamers, burelen, … De vervuilde lucht wordt zo gedwongen om de woning via de afvoeropeningen in de vuile ruimten, badkamer, toilet, wasruimte of andere ruimten te verlaten.

Ventilatiesysteem C: Bij een ventilatiesysteem C wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes. Hiermee bedoelt men in de leefruimtes, slaapkamers en bureaus.

Ventilatiesysteem D: Bij een ventilatiesysteem D gebeurt de aanvoer van verse lucht geheel mechanisch. Voor buitenlucht de woning binnenkomt wordt ze op een aangename temperatuur gebracht. Dit heeft een positief effect op het E-peil van uw woning. Er komt immers geen koude lucht meer binnen.

Contacteer ons voor meer info over de verschillende ventilatiesystemen!

Ventilatieroosters

Bij het installeren van een ventilatiesysteem wordt vaak opgekeken tegen de visuele aanwezigheid van kanalen en ventilatieroosters. Ze compleet wegwerken zal je helaas nooit kunnen doen maar je kan er wel voor zorgen dat de roosters zo weinig mogelijk in het oog springen. Teminste als u er een expert bij haalt. Twijfel daarom niet ons te contacteren.

Billy Lowie beschikt over de nodige kennis en ervaring die u verlangt, en verzorgt het hele ventilatieproces in uw woning of onderneming of instelling van A tot Z. Bij Billy zit u goed voor montage en plaatsing van buizen, luchtgroepen, kanalen, afgewerkte roosters, herstellingen, onderhoud en meer.

Neem vrijblijvend contact op.

Stel uw vraag

Stuur ons een e-mail, of bel gerust voor meer informatie, wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Wij maken graag een afspraak met u om de diverse mogelijkheden uitgebreid te bespreken en u te adviseren welke oplossing het best bij u past en hoe we dit zo kostefficient mogelijk kunnen implementeren. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend. Mochten wij onverhoopt toch niet bereikbaar zijn, nemen wij altijd binnen 24 uur contact met u op.

Met vriendelijke groet,